Hoe blijft nagellak langer zitten?

5/5 - (5 stemmen)

Elke vrouw zit met diezelfde vraag: hoe blijft nagellak langer zitten? De perfecte nagels behouden lijkt soms een onmogelijke taak te zijn. Veel mensen krijgen er al snel genoeg van om hun manicure elke paar dagen opnieuw te schilderen, maar met de juiste technieken kan de nagellak zelfs wekenlang blijven zitten. In dit artikel leggen we je uit hoe je nagellak langer kunt laten zitten door een paar eenvoudige stappen te volgen.

1. Maak je nagels schoon met nagellakremover

Voordat je begint met het aanbrengen van nagellak, is het belangrijk dat je je nagels schoonmaakt of ontvet. Gebruik hiervoor een goede nagellakremover die geen olie bevat. Oliën kunnen ervoor zorgen dat de nagellak niet goed hecht. Wrijf de nagel met een wattenschijfje over om de oude lagen nagellak en vuil te verwijderen.

Het is ook belangrijk om je nagels goed te vijlen voordat je de nagellak aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat de nagellak beter hecht en langer blijft zitten. Gebruik hiervoor een goede nagelvijl die niet te scherp is, zodat je je nagels niet beschadigt.

Liever je nagels verzorgen zonder nagellakremover? Daar bestaan heel wat alternatieven voor.

2. Breng een basis laag (base coat) aan

Een base coat is een transparante lak die je nagels beschermt en een goed oppervlak creëert waar de kleurige nagellak zich aan kan hechten. Als je geen base coat gebruikt, bestaat de kans dat je nagels donkere vlekken krijgen of dat de nagellak er al na een paar dagen af begint te bladderen. Breng twee laagjes aan, losjes aanbrengen en zo dun mogelijk verspreiden.

Het is belangrijk om de base coat goed aan te brengen, zodat je nagels er mooi uitzien en je nagellak langer blijft zitten. Breng de base coat aan met lange, vloeiende bewegingen en laat het drogen voordat je de kleurige nagellak aanbrengt. Zo zorg je ervoor dat je nagels er perfect uitzien!

Wat is een base coat?

Een base coat is een transparante, kleurloze laag die je op de nagel aanbrengt als basis voor de rest van de manicure. Het is bedoeld om de natuurlijke oliën en vuil van je nageloppervlak te absorberen, waardoor de kleurige nagellak beter hecht en langer blijft zitten. Daarnaast beschermt een base coat ook je nagels tegen verkleuren en andere schade.

Een base coat is een essentieel onderdeel van een goede manicure. Het is belangrijk om de base coat goed aan te brengen, zodat de nagellak goed hecht en langer blijft zitten. Het is ook aan te raden om een base coat te gebruiken als je een donkere kleur nagellak gebruikt, omdat dit de kleur van je nagels beschermt tegen verkleuring.

3. Breng dunne laagjes nagellak aan

Als je je base coat hebt aangebracht, kun je beginnen met het aanbrengen van de kleur. Breng twee dunne laagjes aan, in plaats van één dikke laag. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de lak langer blijft zitten en er geen kloofvorming ontstaat tussen de lagen. Laat steeds tussen elke laag even drogen en breng dan pas weer nieuwe lagen aan.

Als je te dikke lagen aanbrengt, kan je gaan morsen op je kledij. In dit artikel leggen we uit hoe je nagellak uit kleding krijgt.

Het is ook belangrijk om de nagellak goed te verdelen over je nagel. Breng de lak aan vanuit het midden van je nagel naar de buitenkant toe. Zo voorkom je strepen en krijg je een mooi, egaal resultaat.

4. Vermijd luchtbelletjes, je nagellak niet schudden

Om ervoor te zorgen dat je nagellak zo mooi mogelijk blijft zitten, is het belangrijk dat je geen luchtbelletjes in je lagen vormt. Om luchtbelletjes te vermijden, draai je de verfpot altijd in plaats van hem te schudden. Als je per ongeluk toch een luchtbel opmerkt, druk die dan weg met een wattenstaafje.

Het is ook belangrijk om je nagellak niet te dik aan te brengen. Als je te veel lagen aanbrengt, kan de nagellak gaan bubbelen en kan het er onnatuurlijk uitzien. Breng daarom liever dunne lagen aan en laat deze goed drogen voordat je een volgende laag aanbrengt.

5. Breng een top coat aan

Voordat je klaar bent met je manicure, is het belangrijk om een top coat aan te brengen. Deze laag is bedoeld om het oppervlak van je nagels te beschermen en ervoor te zorgen dat de kleur langer blijft zitten. Breng twee laagjes aan, zo dun mogelijk en losjes verspreid.

Het is ook belangrijk om de top coat goed te laten drogen voordat je je handen in contact brengt met andere oppervlakken. Laat de top coat minstens 5 minuten drogen voordat je verder gaat met je dagelijkse activiteiten. Zo voorkom je dat je nagels beschadigd raken of dat de kleur vervaagt.

Wat is een top coat?

Een top coat is een transparante laag dat wordt gebruikt om de kleurige nagellak af te sluiten. Het is bedoeld om te voorkomen dat de kleurlagen afbladderen of slijten en ervoor te zorgen dat de manicure er zo lang mogelijk mooi uitziet. Top coats bevatten meestal ook ingrediënten waardoor de manicure glans krijgt.

Top coats zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals een matte top coat, een glanzende top coat of een top coat met glitter. Deze verschillende top coats kunnen worden gebruikt om een unieke look te creëren. Bovendien bieden ze extra bescherming tegen krassen en verkleuringen, waardoor je manicure er langer mooi uitziet.

6. Neem de rand van je nagels mee

Als je je manicure netjes wilt afwerken, is het belangrijk dat je ook de rand van je nagels meeneemt met de lak. Zorg ervoor dat je alle hoeken goed bedekt, maar let er op dat je hier geen dikke lagen aanbrengt, want dan kan het er vlekkerig uitzien.

7. Laat de nagellak goed uitdrogen

Nadat je alle lagen hebt aangebracht, is het belangrijk dat je de manicure goed laat drogen. Als je te vroeg begint met bewegen of aanraken, is de kans groot dat er alsnog lagen afbladderen. Zet daarom altijd eerst een föhn op koude lucht of gebruik droogmiddel om ervoor te zorgen dat alles goed droog is. Meer tips nodig om nagellak sneller te laten drogen? Je leest ze in onze beauty blog.

8. Wees voorzichtig met je nagellak

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met je nagels en nagellak. Blootstelling aan warmte en chemische stoffen kan ervoor zorgen dat de lagen van je mooie nagels beginnen af te bladderen. Als je boodschappen doet of iets anders waarbij mogelijk contact met chemische stoffen kan ontstaan, dan is het verstandig om handschoenen te dragen. Denk maar aan afwassen of poetsen.

Met de bovenstaande stappen kan jouw manicure veel langer mooi blijven. Vergeet niet dat het belangrijk is om dikke lagen en luchtbelletjes te vermijden en steeds goed te laten drogen na elke stap. Volg deze tips op en geniet van een perfecte manicure die veel langer blijft zitten dan normaal!

9. Gebruik een elektrische polijstvijl

Een elektrische polijstvijl kan bijdragen aan langere houdbaarheid van nagellak. Het apparaat heeft twee rollers, waarvan alleen de grijze roller gebruikt moet worden als je wil dat je nagellak langer blijft zitten. Deze roller egaliseert het nageloppervlak en maakt deukjes en ribbeltjes glad, waardoor nagellak soepel aangebracht kan worden. Hierdoor blijft nagellak langer mooi op de nagels.

10. Gebruik kwalitatieve nagellak

Dit is een no-brainer: het is belangrijk om kwalitatieve nagellak te gebruiken voor optimale resultaten. Duur hoeft niet altijd beter te zijn in dit geval, experimenteer met verschillende merken om te bepalen wat het beste bij jouw nagels past. Het toevoegen van een topcoat kan ook invloed hebben op de houdbaarheid van de nagellak.

Ook interessant: hoe krijg je nagellak van je nagels?

Hoe kies je de juiste nagellak?

Om de juiste nagellak te selecteren die langer blijft zitten, kun je de volgende tips overwegen:

  1. Kies nagellak van een bekend en vertrouwd merk met een goede reputatie. Denk bijvoorbeeld aan het merk Essie of Alessandro.
  2. Lees recensies en bekijk meningen van anderen om te zien of de nagellak de gewenste resultaten oplevert. Op YouTube zijn heel wat reviews te vinden waarin vrouwen verschillende nagellakken testen.
  3. Let op de kwaliteit en samenstelling van de nagellak, zoals de dikte en de hoeveelheid droogmiddelen die worden gebruikt.
  4. Experimenteer met verschillende soorten nagellak en merken om te bepalen wat het beste bij jouw nagels past. Niet iedereen heeft dezelfde nagels, voor bepaalde personen zal de ene nagellak prettiger zijn dan de andere.
SEO specialist | Website

Pieter is extremely fascinated by digital innovation and entrepreneurship. As an SEO specialist and founder of Torseo, he helps international companies build their brands and increase online visibility by implementing sustainable and efficient SEO strategies to grow organic traffic.
He graduated from HoGent University College with a bachelor in Marketing and gained invaluable experience at some leading international Belgian companies such as TVH and Renson. By gaining experience in international b2b and b2c environments, Pieter knows how to deal with regional differences like no other. Moreover, he works very closely with internal stakeholders to achieve the predefined objectives.
Pieter also founded, as a passionate blogger, one of the largest communities for bloggers in Belgium and the Netherlands. Bloggers Benelux counts more than 1000 bloggers and is still growing.

Plaats een reactie