Hoe krijg je nagellak van je nagels?

5/5 - (3 stemmen)

Het verwijderen van nagellak kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om nagellak te verwijderen, variërend van de gebruikelijke nagelremovers tot meer dagdagelijkse items die je waarschijnlijk al in huis hebt. Hieronder worden enkele van de meest populaire en effectieve methoden voor het verwijderen van nagellak beschreven.

Nagellak verwijderen met remover

De meest gangbare en gemakkelijkste manier om nagellak te verwijderen is met een remover. Deze removers bevatten een oplosmiddel, zoals aceton of ethylacetaat, dat de nagellak verzwakt zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd. Om de remover te gebruiken, dompel je een wattenstaafje in de remover en breng je het aan op je nagels. Daarna laat je het even staan, waardoor de remover de nagellak kan verzwakken. Als laatste veeg je de wattenstaaf over je nagel om de nagellak te verwijderen.

Het is belangrijk om te weten dat je je nagels niet te lang in de remover moet laten staan, omdat dit de nagel kan beschadigen. Als je de remover te lang laat staan, kan het ook de nagelverf verwijderen, waardoor je nagels er droog en geel uit kunnen zien. Daarom is het belangrijk om de remover alleen zo lang te gebruiken als nodig is om de nagellak te verwijderen.

Ook interessant: hoe lang duurt het voordat nagellak droog is?

Nagellak verwijderen zonder remover

Er bestaan verschillende manieren om nagellak te verwijderen van je nagels zonder remover. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte methoden:

Nagellak verwijderen met ontsmetting alcohol

Ontsmetting alcohol is een eerste manier om nagellak van je nagels te verwijderen zonder remover. Alcohol werkt als een oplosmiddel dat de nagellak oplost en verwijdert. Om te gebruiken, dompel je een wattenstaafje in ontsmetting alcohol en breng je het aan op je nagels. Laat de alcohol even staan, waarna je de wattenstaaf over je nagel kunt vegen om de nagellak te verwijderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat ontsmettingalcohol een sterk oplosmiddel is, dus je moet het met voorzichtigheid gebruiken. Het is ook belangrijk om te weten dat ontsmettingalcohol je nagelriemen kan uitdrogen, dus het is aan te raden om na het verwijderen van de nagellak een nagelriemolie te gebruiken om je nagels te hydrateren.

Nagellak verwijderen met deodorant

Deodorant is ook een effectieve optie voor het verwijderen van nagellak zonder remover. Deodorant bevat typisch alcohol, wat dienst doet als oplosmiddel waarmee je laagjes nagellak gemakkelijk kunt verwijderen. Breng de deodorant aan op je nagels met een wattenstaafje en laat het even staan, waarna je de wattenstaaf over je nagel kunt vegen om de nagellak te verwijderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat deodorant niet alleen gebruikt kan worden om nagellak te verwijderen, maar ook om je nagels te verzorgen. De alcohol in deodorant helpt bij het verwijderen van bacteriën en schimmels die op je nagels kunnen groeien. Daarnaast helpt het ook bij het verzachten van je nagels en het voorkomen van kloven.

Nagellak verwijderen met aceton

Aceton is een sterke chemische stof die wordt gebruikt als oplosmiddel in veel producten, waaronder removers voor nagellak. Het werkt door het oplossen van de polymeren in de nagellak, waardoor het gemakkelijk kan worden verwijderd. Om te gebruiken, dompel je een wattenstaafje in aceton en breng je het aan op je nagels. Laat het even intrekken, waarna je de wattenstaaf over je nagel kunt vegen om de nagellak te verwijderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat aceton een sterke chemische stof is en dat het gebruik ervan met voorzichtigheid moet worden benaderd. Als je te veel aceton gebruikt, kan het je nagels en huid uitdrogen. Het is daarom aan te raden om handschoenen te dragen bij het gebruik van aceton en om het alleen te gebruiken als het strikt noodzakelijk is.

Nagellak verwijderen met warm water

Een andere manier om nagellak te verwijderen is door middel van warm water. Warm water helpt de polymeren in de nagellak te verzachten, waardoor het gemakkelijk kan worden verwijderd. Om deze techniek te gebruiken, vul je een schaal met warm water en dompel je je nagels erin. Laat je vingers ongeveer 5 minuten in het water staan en veeg dan voorzichtig over je nagels om de nagellak te verwijderen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het water niet te heet is, omdat dit de huid van je vingers kan verbranden. Als je nagellak niet volledig verwijderd is, kun je een wattenstaafje gebruiken om de resterende nagellak te verwijderen. Vergeet niet om je nagels na het verwijderen van de nagellak goed te hydrateren met een nagelriemolie of een ander product.

Nagellak verwijderen met natuurlijke nagelremover zoals limoen of citroensap

Je kunt ook overwegen om een ​​natuurlijke nagellakremover te gebruiken zoals limoen of citroensap om jouw nagellak te verwijderen. Deze sappen bevatten citroenzuur, wat een sterk oplosmiddel is dat helpt bij het oplossen en verwijderen van nagellak.

Om te gebruiken, dompel je een wattenstaafje in limoen of citroensap en breng je het aan op je nagels. Laat het even staan, waarna je de wattenstaaf over je nagel kunt vegen om de nagellak weg te vegen.

Nagellak verwijderen met extra laagje nagellak

Het toevoegen van een extra laagje nagellak is ook een veelgebruikte methode voor het verwijderen van oude lagen. Breng een extra laagje lichtgekleurde of transparante nagellak aan op je bestaande laag. Laat dit 20 seconden zitten en verwijder het vervolgen smet een droog watje. Op die manier verwijder je ook de resten van de oorspronkelijke nagellak.

Nagellak verwijderen met haarlak

Haarlak is ook een effectieve optie voor het verwijderen van oude lagen. Haarlak bevat alcohol, waardoor het dient als een effectief oplosmiddel dat helpt bij het verzachten en afpellen van de lagen. Wil je deze methode gebruiken? Spuit dan wat haarlak op een wattenstaafje en breng je dit aan op je nagels. Laat het even intrekken voordat je de wattenstaaf over je nagels veegt om de lagen te verwijderen.

Nagellak verwijderen met tandpasta

Tandpasta kan ook worden gebruikt als remover voor nagellak. Tandpasta bevat vaak baking soda, wat dient als een mild schuurmiddel dat helpt bij het verzachten en afpellen van de lagen. Om te gebruiken, breng je tandpasta aan op je nagels met een wattenstaafje en laat dit even intrekken voordat je de wattenstaaf er overheen veegt om de lagen te verwijderen.

Ook interessant: hoe krijg je nagellak uit kleding?

Hoe vaak nagellak verwijderen om nagels gezond te houden

Hopelijk krijg je met behulp van bovenstaande techniek heel eenvoudig de nagellak van je nagels. Als laatste willen we zeker dit nog even meegeven: het is belangrijk om regelmatig je nagels te reinigen om ze gezond te houden. Het is belangrijk om ten minste één keer per week je nagels te reinigen door middel van warme water en milde zeep. Als je regelmatig make-up draagt of meer dan één keer per week verschillende kleuren nagellak draagt, is het aanbevolen om jouw nagels twee keer per week te reinigen.

SEO specialist | Website

Pieter is extremely fascinated by digital innovation and entrepreneurship. As an SEO specialist and founder of Torseo, he helps international companies build their brands and increase online visibility by implementing sustainable and efficient SEO strategies to grow organic traffic.
He graduated from HoGent University College with a bachelor in Marketing and gained invaluable experience at some leading international Belgian companies such as TVH and Renson. By gaining experience in international b2b and b2c environments, Pieter knows how to deal with regional differences like no other. Moreover, he works very closely with internal stakeholders to achieve the predefined objectives.
Pieter also founded, as a passionate blogger, one of the largest communities for bloggers in Belgium and the Netherlands. Bloggers Benelux counts more than 1000 bloggers and is still growing.

Plaats een reactie