13 leuke teambuilding activiteiten

5/5 - (13 stemmen)

Op zoek naar leuke teambuilding activiteiten voor je bedrijf? Het vinden van de juiste activiteit kan soms een hele uitdaging zijn. Gelukkig bestaan er talloze creatieve en uitdagende activiteiten die ervoor zorgen dat jouw team nader tot elkaar komt en samenwerkt als nooit tevoren. In deze blog bieden we een overzicht van enkele van de meest interessante en leuke teambuilding activiteiten. Zo ontdek je dat een teambuilding allesbehalve saai hoeft te zijn en dat er voor ieder team een activiteit bestaat die past bij hun specifieke doelstellingen en behoeften. Laat je inspireren en ontdek hoe jouw team sterker kan worden door een leuke en uitdagende teambuilding activiteit te ondernemen.

1. Een escape room spelen als team

Een escape room is een heel populaire teambuilding activiteit, omdat het de teamleden uitdaagt om samen te werken om een gemeenschappelijk doel te bereiken, namelijk het ontsnappen uit de kamer. Het vereist dat elk teamlid zijn of haar vaardigheden en expertise inzet om de puzzels en raadsels op te lossen die doorheen de kamer zijn verstopt. Dit kan helpen om de communicatie, samenwerking en probleemoplossende vaardigheden van het team te bevorderen.

Bovendien zorgt het spelelement en het onverwachte karakter van een escape room voor een gevoel van opwinding en plezier, wat het teamwork kan versterken. De teamleden moeten namelijk samenwerken binnen een tijdsdruk om de puzzels op te lossen en de ontsnappingsdoelstelling te bereiken.

Een escape room is dus een heel uitdagende en leuke manier om te werken aan de teamdynamiek en tegelijkertijd een spannend avontuur te beleven. Een echte aanrader!

Op zoek naar leuke teambuilding activiteiten voor je bedrijf? Wij hebben de leukste en creatiefste op een rijtje gezet!

2. Huur een voetbal darts

Een volgende voltreffer voor een geslaagde teambuilding activiteit is het huren van een voetbal darts. Een voetbal darts is een combinatie van voetbal en darts, waarbij spelers de bal moeten schieten op een opblaasbaar dartbord om punten te scoren. Het is een leuke teambuildingactiviteit omdat het teamwork, samenwerking en communicatie tussen de teamleden vereist om punten te scoren.

Het spelen van voetbal darts zet je teamgenoten op scherp: het vergt veel precisie, coördinatie en kracht, wat de spelers kan helpen om te werken aan hun focus. Bovendien is voetbal darts ook gewoon heel leuk en zorgt het voor de nodige hilarische momenten.

Het spelen van darts is momenteel heel trending en populair, wat kan bijdragen aan de populariteit van het spel voetbal darts. Hierdoor kunnen teamleden die van darts houden of de sport volgen, zich meer betrokken voelen bij het spel en kunnen ze zichzelf meer identificeren met het team.

Voetbal darts is dus een heel leuke teambuildingactiviteit omdat het teamwork, samenwerking en communicatie vereist, de voetbalvaardigheden van de spelers kan verbeteren en momenteel heel trending is, waardoor het nog aantrekkelijker kan zijn voor teamleden die van darts houden of de sport volgen.

3. Een kookworkshop

Een kookworkshop is een leuke en interactieve activiteit die veel voordelen biedt voor de deelnemers. Tijdens een kookworkshop kunnen deelnemers samenwerken om een heerlijke maaltijd te bereiden. Dit vereist communicatie en de nodige taakverdeling om tot een lekker gerechtje te komen. Dit kan de teamspirit versterken en de band tussen de deelnemers versterken.

Daarnaast kan een kookworkshop de deelnemers uitdagen om creatief te zijn en nieuwe smaken en ingrediënten uit te proberen. Doordat er begeleiding is door een professionele kok leren deelnemers ook vaak nieuwe technieken aan die ze thuis anders nooit zouden gebruiken.

Een kookworkshop kan ook de ontspanning bevorderen door de focus te verleggen naar het bereiden van voedsel en het verminderen van stress. Dit kan een gezellige en ontspannen sfeer creëren, waarin de deelnemers kunnen genieten van het moment. Koppel daaraan een lekker glas rode wijn, en de sfeer zit sowieso top tijdens je volgende teambuilding activiteit.

Zoals je ziet is een kookworkshop een leuke en plezierige activiteit die zorgt voor samenhorigheid, creativiteit, teamwork en ontspanning. Het is een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren en te genieten van heerlijk eten in goed gezelschap.

4. Speurtocht in de stad

Een speurtocht in de stad is een teambuilding activiteit waarbij deelnemers in een groep door de stad gaan en verschillende aanwijzingen en opdrachten moeten voltooien om de eindbestemming te bereiken. Tijdens de speurtocht moeten de deelnemers aan de hand van aanwijzingen verschillende bezienswaardigheden, monumenten en andere interessante locaties in de stad weten te vinden.

Speurtochten in de stad kunnen op verschillende manieren worden georganiseerd. Sommige speurtochten maken gebruik van een app op de smartphone, waarbij deelnemers op basis van GPS-coördinaten aanwijzingen en opdrachten ontvangen. Andere speurtochten worden geleid door een gids die de deelnemers door de stad leidt en hen begeleidt bij het vinden van de aanwijzingen en het voltooien van de opdrachten.

Speurtochten in de stad zijn een leuke en uitdagende activiteit die geschikt is voor groepen van verschillende leeftijden. Het is een leuke manier om de stad te verkennen en nieuwe locaties en bezienswaardigheden te ontdekken. Daarnaast kan het de teamspirit bevorderen doordat de deelnemers moeten samenwerken om de aanwijzingen te vinden en de opdrachten te voltooien. Het kan ook een educatief aspect hebben, omdat de deelnemers vaak meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van de stad tijdens het voltooien van de opdrachten. Een speurtocht is eigenlijk een teambuilding en citytrip in 1!

5. Workshop pyrografie

Dit is eens iets anders. Een workshop pyrografie is een creatieve activiteit waarbij deelnemers leren hoe ze hout kunnen decoreren met behulp van hitte. Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe ze een pyrografie pen kunnen gebruiken om patronen, afbeeldingen of tekst op houten voorwerpen te branden.

De workshop begint meestal met een korte introductie tot de basisprincipes van pyrografie en de veiligheidsmaatregelen die nodig zijn bij het gebruik van het pyrografie-apparaat. Vervolgens krijgen de deelnemers de kans om te oefenen met verschillende technieken en patronen op oefenhout.

Na het oefenen kunnen de deelnemers hun nieuwe vaardigheden toepassen op houten voorwerpen zoals snijplanken, houten kisten, of andere decoratieve voorwerpen. De deelnemers kunnen hun eigen ontwerp maken of gebruik maken van sjablonen om een specifieke afbeelding of tekst te branden.

Een workshop pyrografie is een leuke en creatieve activiteit die geschikt is voor mensen van verschillende leeftijden en vaardigheden. Het is een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren en om een uniek en gepersonaliseerd decoratief item te maken. Het kan ook helpen om de creativiteit te bevorderen en de deelnemers een gevoel van voldoening te geven door het maken van hun eigen handgemaakte item.

6. Sumoworstelen in een echt sumo pak

Een sumo pak huren, heb je daar al eens aan gedacht? Sumoworstelen in een sumo-pak is een uitstekende activiteit voor een leuke teambuilding onder collega’s. Het zorgt niet alleen voor veel lachwekkende momenten, maar het kan ook helpen om de teamgeest en het onderlinge vertrouwen te versterken.

Tijdens het sumoworstelen dragen de deelnemers opblaasbare sumo-pakken en moeten ze proberen om elkaar uit een cirkel te duwen. Dit vereist kracht, evenwicht en coördinatie, maar het is ook een zeer grappig gezicht om collega’s in deze pakken te zien worstelen. Geloof ons, de filmpjes van deze teambuilding zullen nog lang de ronde doen.

Het lachen en plezier dat gepaard gaat met het sumoworstelen kan ook helpen om de spanningen op de werkvloer te verminderen en een positieve sfeer te creëren. Bovendien vereist het sumoworstelen teamwork en samenwerking, omdat deelnemers elkaar vaak moeten helpen bij het aantrekken van de sumo-pakken en het controleren van de veiligheid.

7. Zingen tijdens een karaokeavond

In hetzelfde rijtje als de sumo pakken, vinden we de karaokeavond. Een klassieker onder de teambuilding activiteiten, maar altijd garant voor leuke momenten.

Karaoke zorgt voor een leuke en ontspannen sfeer waarin collega’s hun zangtalenten kunnen laten zien en elkaar kunnen aanmoedigen.

Karaoke kan helpen om de teamgeest te versterken en de banden tussen collega’s te verbeteren. Het is een geweldige manier om de stress van het werk te verminderen en te genieten van elkaars gezelschap buiten de werkvloer.

Karaokeavonden bieden ook een kans om elkaar beter te leren kennen. Collega’s kunnen hun favoriete nummers delen, groepen vormen om samen te zingen en op die manier hun gemeenschappelijke interesses ontdekken. Het kan ook helpen om elkaars talenten en persoonlijkheden beter te begrijpen en waarderen.

Karaoke is voor veel mensen een laagdrempelige manier om plezier te hebben en te ontspannen. Het moedigt deelnemers aan om zichzelf te laten gaan en zichzelf uit te drukken. Bij de ene klinkt dit dan al wat valser dan bij de andere natuurlijk.

8. Samen gezellig op restaurant

Gezellig gaan tafelen? Ja, lekker op restaurant gaan kan zeker bijdragen aan een goede groepsdynamiek! Het biedt de mogelijkheid om samen te ontspannen en te genieten van heerlijk eten, terwijl collega’s elkaar beter kunnen leren kennen in een informele setting.

Door samen te eten kunnen collega’s onderlinge gesprekken voeren en meer te weten komen over elkaars persoonlijke interesses, hobby’s en achtergronden. Dit kan helpen om een vertrouwensband te creëren tussen collega’s en kan bijdragen aan een betere samenwerking en communicatie op de werkvloer.

Het is ook een geweldige manier om te vieren en successen te vieren. Bijvoorbeeld, het behalen van doelen, de afronding van een project of een mijlpaal voor het bedrijf. Het kan het gevoel van prestatie versterken en de teamspirit verhogen.

Bovendien kan het bezoeken van een restaurant met heerlijk eten en een gezellige sfeer een positieve ervaring creëren die nog lang kan worden herinnerd. Het kan ook helpen om de werkdruk en -stress te verminderen en bij te dragen aan het welzijn van collega’s.

9. Een schilderworkshop volgen

Mist je team soms wat creativiteit? Dan moet je zeker eens een schilderworkshop overwegen. Een schilderworkshop kan bijdragen aan extra creativiteit onder de deelnemers. Het is een leuke en interactieve manier om collega’s uit hun comfortzone te halen en hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Tijdens de workshop kunnen deelnemers leren om hun emoties en ideeën op een creatieve manier uit te drukken door middel van schilderen. Het biedt ook de mogelijkheid om nieuwe technieken te leren en hun artistieke vaardigheden te verbeteren.

Een schilderworkshop kan ook bijdragen aan het verbeteren van de communicatie en samenwerking tussen collega’s. De deelnemers kunnen elkaar feedback geven en elkaar helpen bij het creëren van hun kunstwerken. Dit kan bijdragen aan een gevoel van samenwerking en teamwork, dat ook kan worden toegepast op de werkvloer.

Daarnaast kan een schilderworkshop helpen om de stress van het werk te verminderen en de geest te ontspannen. Het kan een creatieve uitlaatklep bieden voor deelnemers en hen helpen om zich te concentreren op iets anders dan hun dagelijkse werkzaamheden. Dit kan bijdragen aan het welzijn en de productiviteit van collega’s op de werkvloer.

10. Een themafeest

Een themafeest waarbij iedereen zich verkleedt in een carnavalskostuum kan een geweldige optie zijn voor een leuke en unieke teambuildingactiviteit! Zo’n evenement kan zorgen voor een sterke teamgeest doordat collega’s samenwerken aan de keuze van kostuums en het uitwisselen van ideeën over hoe de kostuums te maken. Reeds weken op voorhand zal men aan het konkelfoezen zijn over welke outfit wie aan zal hebben.

Het maken of kiezen van een carnavalskostuum kan ook een creatieve uitdaging zijn die deelnemers uit hun comfortzone haalt. Het kan leiden tot hilarische momenten en bijdragen aan een positieve sfeer, waardoor het een geweldige manier is om de stress van het werk te verminderen. Een carnavalsfeest kan ook een onvergetelijke ervaring zijn die nog lang in de herinnering blijft van de deelnemers.

11. Workshop bier & chocolade tasting

Zei er hier iemand iets over de twee grootste geneugten in het leven? Een Workshop Bier & Chocolade Tasting kan een heerlijke en originele teambuilding activiteit zijn voor liefhebbers van bier en chocolade. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers de kans om verschillende soorten bier te proeven en te leren hoe het bier gepaard kan worden met verschillende soorten chocolade.

Het is niet alleen een leuke ervaring, maar het kan ook bijdragen aan de kennis en waardering van bier en chocolade. Bovendien kan het samen proeven van deze lekkernijen de teamgeest versterken en een positieve sfeer creëren. Door het ontdekken van nieuwe smaken en aroma’s kunnen deelnemers hun zintuigen uitdagen en nieuwe perspectieven ontdekken. Een Workshop Bier & Chocolade Tasting kan daarom niet alleen voor een heerlijke smaakervaring zorgen, maar ook bijdragen aan het vergroten van de teamgeest en het versterken van de relaties tussen collega’s. Het is dus een geweldige optie voor een onvergetelijke en smakelijke teambuilding activiteit.

12. Graffiti workshop

Fan van street art? Ga dan voor een graffiti workshop als teambuilding! Een graffiti workshop kan een uitstekende teambuilding activiteit zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar een creatieve boost. Tijdens de workshop leren de deelnemers de basisprincipes van het spuiten van graffiti en krijgen ze de kans om hun eigen ontwerpen te maken op een muur of canvas. Dit kan een inspirerende en leuke ervaring zijn die de deelnemers uit hun comfortzone haalt en hun creativiteit prikkelt.

Bovendien vereist het maken van een muurschildering of graffiti vaak samenwerking en communicatie, wat kan bijdragen aan een betere samenwerking en communicatie tussen collega’s. Het werken aan een gezamenlijk kunstwerk kan ook bijdragen aan het creëren van een gevoel van gemeenschappelijke doelen en prestaties, wat kan bijdragen aan de motivatie en betrokkenheid van de medewerkers.

Een graffiti workshop kan dus niet alleen zorgen voor een leuke en inspirerende ervaring, maar ook bijdragen aan een betere samenwerking, communicatie en motivatie binnen het team. Het is daarom zeker een optie om te overwegen als teambuilding activiteit voor bedrijven die op zoek zijn naar iets creatiefs en anders dan de gebruikelijke teambuilding activiteiten.

13. Terrazzo workshop

Een terrazzo workshop is een workshop waarin deelnemers de kunst van terrazzo leren en zelf aan de slag gaan om een eigen terrazzo object te maken. Terrazzo is een decoratieve techniek waarbij kleine stukjes marmer, glas, graniet of ander materiaal worden gecombineerd met cement of kunsthars om een patroon of ontwerp te vormen. Terrazzo wordt vaak gebruikt als vloerbedekking, maar kan ook worden gebruikt voor objecten zoals tafelbladen, wandbekleding en zelfs sieraden.

Tijdens een terrazzo workshop leren de deelnemers de basisprincipes van de techniek en krijgen ze de kans om hun eigen ontwerpen te maken. Denk maar aan potjes, onderleggers of schaaltjes. Dit kan een leuke en creatieve ervaring zijn waarbij de deelnemers hun creativiteit kunnen uiten en hun zintuigen kunnen uitdagen door te werken met verschillende texturen en kleuren. Bovendien kan het samenwerken aan een gezamenlijk project de teamgeest versterken en bijdragen aan een betere samenwerking en communicatie tussen collega’s.

Een terrazzo workshop kan dus een interessante en unieke teambuilding activiteit zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar iets creatiefs en anders dan de gebruikelijke teambuilding activiteiten. Het kan niet alleen zorgen voor een leuke en inspirerende ervaring, maar ook bijdragen aan een betere samenwerking en communicatie binnen het team. Bovendien hou je er als deelnemer een mooi souvenir aan over. Wist je trouwens dat we een DIY terrazzo maken artikel hebben op onze site?

Wat is teambuilding?

Teambuilding is een activiteit waarbij individuele teamleden samenwerken om de prestaties van het team te verbeteren. Het doel van teambuilding is om de teamdynamiek te verbeteren, de communicatie te versterken, de samenwerking te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Teambuilding kan worden bereikt door middel van verschillende teambuilding activiteiten en oefeningen, zoals sport- en spelactiviteiten, creatieve workshops zoals er in dit artikel een paar aangehaald worden, trainingen en vergaderingen. Deze leuke teambuilding activiteiten zijn bedoeld om het vertrouwen en de onderlinge relaties tussen de teamleden te versterken, waardoor ze beter kunnen samenwerken en de teamdoelen kunnen bereiken.

Teambuilding is belangrijk voor bedrijven en organisaties omdat het kan bijdragen aan een betere werkomgeving en een hogere productiviteit. Wanneer teamleden effectief samenwerken en communiceren, kunnen ze problemen sneller oplossen en betere resultaten behalen. Een leuke teambuilding kan ook helpen om de onderlinge relaties tussen collega’s te verbeteren en het gevoel van verbondenheid en betrokkenheid bij de organisatie te vergroten.

SEO specialist | Website

Pieter is extremely fascinated by digital innovation and entrepreneurship. As an SEO specialist and founder of Torseo, he helps international companies build their brands and increase online visibility by implementing sustainable and efficient SEO strategies to grow organic traffic.
He graduated from HoGent University College with a bachelor in Marketing and gained invaluable experience at some leading international Belgian companies such as TVH and Renson. By gaining experience in international b2b and b2c environments, Pieter knows how to deal with regional differences like no other. Moreover, he works very closely with internal stakeholders to achieve the predefined objectives.
Pieter also founded, as a passionate blogger, one of the largest communities for bloggers in Belgium and the Netherlands. Bloggers Benelux counts more than 1000 bloggers and is still growing.

Plaats een reactie