Je hebt een springkasteel gehuurd en plotseling komt de regen met bakken uit de lucht. Helaas wil dat nog wel eens gebeuren in België of Nederland. Maar als het regent en het kussen wordt nat, hoe moet je dan een springkasteel drogen? En waar moet je op het letten als je een springkussen hebt opstaan bij regenweer of stormweer? Wij geven je een aantal tips.
Handige tips om een springkasteel te drogen
1. Springkasteel drogen met handdoeken
Een springkasteel kun je het beste drogen met katoenen doeken. Zoals handdoeken bijvoorbeeld. Begin met het drogen van de muren en wrijf als laatste het springoppervlak droog. Katoen neemt veel vocht op en laat zich makkelijk uitwringen. Heb je een groot kussen gehuurd en wil je het springkasteel snel drogen? Gebruik dan een dweil.
2. Afdekzeilen gebruiken
Met een afdekzeil voorkom je dat het springkasteel nat wordt van de regen of de dauw. Wanneer een regenbui nadert, trek je de stekker uit het stopcontact en dek je het springkussen af met een groot dekzeil. Als je zelf geen zeil hebt kun je deze ook huren bij het springkasteel. Je weet dan zeker dat het afdekzeil groot genoeg is voor het oppervlak. Je kunt het luchtkussen ook afdekken in de nacht. Zo voorkom je vocht door de dauw.
3. Blower van het springkasteel
De blower heb je nodig om het springkasteel op te blazen. Dek de blower van het springkasteel niet af als deze in werking is. Ook niet als het regent. Daar zijn ze tot op zekere hoogte tegen bestand. Wil je de blower toch afdekken bij een regenbui? Dan mag deze niet in werking zijn en moet de stekker uit het stopcontact zijn. Zorg ervoor dat de blower van de grond staat en niet op een natte bodem of in een plas.
Hoe bescherm ik een springkasteel bij regenweer of stormweer?
Springkasteel bij regen
Regen is altijd vervelend maar is geen reden om het springkasteel direct uit te zetten. Sterker nog, wanneer je het luchtkussen recht overeind laat staan, wordt deze minder nat. Tenzij je het kussen neerlaat en afdekt met een dekzeil natuurlijk. Bij een kleine bui of een paar spatjes regen is dat echter niet direct nodig. Dek ook zeker de blower niet af.
Tijdens een regenbui kun je kleine belletjes opmerken in de naden van het springkasteel. Dit is normaal. De lucht in het springkussen ontsnapt terwijl er water op licht. Dat veroorzaakt de luchtbellen. Maak het springoppervlak na de bui droog met handdoeken op een mop.
Springkasteel bij storm en harde wind
Een springkasteel kun je beter niet gebruiken bij een windkracht 6 of harder. We spreken dan al snel van een storm. Als er sprake is van stormweer moet je de juiste maatregelen nemen. Stel de blower van het springkasteel buiten werking. Zodra het luchtkussen op de grond ligt, kun je de zijkanten voorzichtig naar binnen vouwen.
Dek het springkasteel af met een dekzeil als het ook regent. Span dit zeil stevig over het kussen heen en zet dit goed vast met grondharingen. Na de storm kun je de zijkanten terugslaan en de blower weer aanzetten. Maak eventuele natte oppervlakken eenvoudig droog met katoenen doeken.
Goed-weer-garantie bij het huren van een springkasteel
Het komt nog wel eens voor. Je hebt een leuk feest in het vooruitzicht en hebt alvast een mooi springkasteel kunnen huren. Als de grote dag eenmaal is aangebroken, komt de regen echter met bakken tegelijk naar beneden. Het ziet er ook niet naar uit dat het beter wordt.
In dat geval kun je bij de meeste springkasteel verhuurbedrijven gebruik maken van een zogenaamde goed-weer-garantie. Dat betekent dat je jouw bestelling kosteloos kunt annuleren tot 48 uur voor de aanvang van het evenement. Gelukkig is af en toe een buitje of een aantal wisselvallige dagen helemaal geen probleem voor de meeste springkastelen.
Liever een springkasteel kopen in plaats van te huren? Dat kan natuurlijk ook. Je moet er wel rekening mee houden dat een springkasteel een enorme stroomvreter is als je het intensief gaat gebruiken.
Pieter is extremely fascinated by digital innovation and entrepreneurship. As an SEO specialist and founder of Torseo, he helps international companies build their brands and increase online visibility by implementing sustainable and efficient SEO strategies to grow organic traffic.
He graduated from HoGent University College with a bachelor in Marketing and gained invaluable experience at some leading international Belgian companies such as TVH and Renson. By gaining experience in international b2b and b2c environments, Pieter knows how to deal with regional differences like no other. Moreover, he works very closely with internal stakeholders to achieve the predefined objectives.
Pieter also founded, as a passionate blogger, one of the largest communities for bloggers in Belgium and the Netherlands. Bloggers Benelux counts more than 1000 bloggers and is still growing.