Springkasteel kopen? Ontdek in deze gids waar je allemaal moet op letten!

4.3/5 - (3 stemmen)

Wil je een springkasteel kopen? Dan wil je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Zoals de afmeting, het verbruik van de blower en de eventuele garantieperiode. De prijs voor een luchtkasteel is afhankelijk van een aantal factoren. Een luchtkasteel met een glijbaan voor 6 personen is bijvoorbeeld duurder in aanschaf dan een klein normaal springkasteel.

Wat kost het om een springkasteel te kopen?

Als je een springkasteel wilt kopen, dan zijn er verschillende factoren die de prijs bepalen. Zoals de afmeting van het springkasteel, maar ook het thema en de mogelijkheden.

Tarieven voor een normaal springkasteel

Het tarief voor een normaal springkasteel varieert van € 100 voor een klein springkussen voor kinderen, tot aan een prijs van gemiddeld € 500 voor de meer uitgebreide luchtkastelen. Vaak worden deze springkastelen geleverd met een blower.

Optioneel kun je ook nog kiezen voor een veiligheidsnet. Dat is vooral een aanrader voor kleine kindjes. Een duurder normaal springkasteel is geschikt voor meerdere personen. Sommige springkussens zijn voorzien van een glijbaan, een ballenbad of een zwembad.

Tarieven voor een professioneel springkasteel

De tarieven voor een professioneel springkasteel liggen doorgaans een stuk hoger. De prijzen variëren van € 1.200 voor een klein professioneel springkussen met een thema, tot € 2.700 euro voor een mega springkasteel. Kies je voor een speelpark of multiplay springkussen? Houd dan rekening met prijzen die variëren van € 10.000 tot € 20.000.

Een springkasteel kopen? Dan zijn er een paar zaken waarmee je zeker rekening moet houden.
Denk goed na over het thema van je springkasteel. Sommige thema’s zijn veel populairder dan andere thema’s.

Waar moet je op letten als je een springkasteel koopt?

Wil je zelf een springkasteel kopen? Dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Zo weet je zeker dat het luchtkussen geschikt is voor het doel dat je voor ogen hebt. Met de onderstaande checklist weet je precies waar je op moet letten als je een springkasteel koopt.

  • Aantal personen: hoeveel kinderen of volwassen gaan het springkasteel per keer gebruiken? Dit is belangrijk om te weten voordat je een springkussen koopt. Natuurlijk wil je het maximaal belastbare vermogen van het springkussen niet overschrijden. Dit kan op den duur schade veroorzaken aan de stiknaden. Dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen.
  • Afmetingen: als je een springkasteel wilt kopen is het ook belangrijk om op de afmeting te letten. Je wilt het springkussen namelijk wel makkelijk op kunnen zetten. Bijvoorbeeld op het gazon, op de oprit of in de tuin. Bepaal dus vooraf hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt.
  • Blower inclusief of niet: een springkussen of springkasteel wordt met of zonder blower verkocht. Let hierop bij de aankoop. Zo voorkom je dat je de verkeerde blower koopt voor jouw springkasteel, of hier een flinke prijs voor neer moet leggen. Ook het verbruik van de blower is iets om op te letten als je een springkasteel wilt aanschaffen. Goede blowers verbruiken gemiddeld 1100 tot 1500 watt per uur. Wanneer je het luchtkussen en de blower een ochtend en in een middag laat draaien, dan komt dit neer op circa 9 tot 10 KW per dag. Ontdek hier hoeveel elektriciteit het kost als je een springkasteel een dag gebruikt. Kies je een minder goede blower, dan haal je een echte stroomvreter in huis.
  • Hoeveel garantie: als je een nieuwe springkasteel wilt kopen, dan heb je ook recht op garantie. Het is belangrijk om de garantieperiode vooraf te controleren. De meeste aanbieders van springkastelen geven een garantietermijn van 1 tot 2 jaar. Check vooraf ook welke voorwaarden en bepalingen er aan de garantie van de leverancier verbonden zijn én op welke onderdelen je garantie ontvangt. Is dat alleen het springkasteel of ook de blower? 
  • Met of zonder glijbaan: tijdens jouw zoektocht naar een springkasteel is het ook belangrijk om te weten of je springkussen met of zonder glijbaan wilt. Voor kleine kinderen is een slide een geweldige toevoeging. Maar, deze springkussens nemen doorgaans wel meer ruimte in beslag. Daarnaast bieden springkastelen met een glijbaan vaak minder springruimte.
  • Met of zonder thema: de meeste springkussens zijn voorzien van vrolijke kleurtjes. Je kunt ook een springkasteel kopen in een thema. Deze springkastelen zijn over het algemeen wat duurder in aanschaf, maar zien er wel heel aantrekkelijk en professioneel uit. Denk daarbij aan een springkasteel met eenhoorn thema, een circus of jungle look. Dit zijn echte blikvangers voor op elk feest.

Waar moet je rekening mee houden als je een tweedehands springkasteel koopt?

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een gebruikt springkussen. Als je een tweedehands springkasteel koopt moet je extra alert zijn bij de aankoop. Zeker wanneer je deze springkastelen bij een particuliere aanbieder koopt en niet bij een officiële dealer.

Je hebt dan namelijk geen recht op een wettelijke garantieperiode of consumentenbescherming. Wil je een leuk tweedehands springkasteel kopen voor een feest of voor eigen gebruik? Dan is het verstandig om aandacht te besteden aan deze dingen:

1. Het tweedehands springkasteel testen

Als je een gebruikt luchtkussen wilt kopen, dan is het belangrijk om deze te proberen terwijl hij in werking is. Maak dus geen aankoopbeslissing aan de hand van een foto of een opgevouwen springkasteel. Biedt de springmat nog voldoende weerstand?

2. Aankoopbewijs en leeftijd van het springkasteel

Als je een gebruikt springkasteel wilt kopen van een eerste eigenaar, dan is er mogelijk nog een aankoopfactuur aanwezig. Vraag hiernaar wanneer je het springkussen bezichtigd. Zo voorkom je dat de verkoper het springkasteel onrechtmatig verkoop. Eventueel kun je met een factuur ook contact opnemen met de oorspronkelijke dealer.

Bijvoorbeeld als je het springkasteel in de toekomst wilt uitbreiden of laten repareren. Aan de hand van de aankoopbon kun je ook de leeftijd van het luchtkussen bepalen. Als deze niet voorhanden is, moet je voor jezelf bepalen of de gebruikerssporen reëel zijn voor de leeftijd.

Vraag een aankoopbewijs, zo ziet u de werkelijke aankoopprijs en weet u zeker dat de verkoper ook de rechtmatige eigenaar is van het tweedehands springkasteel

3. Controleer de stiknaden en eventuele reparaties

Een paar reparaties aan een tweedehands springkasteel hoeven niet erg te zijn. De herstellingen moeten natuurlijk wel beperkt blijven. Als je een gebruikt springkussen wilt kopen is het ook belangrijk om de conditie van de stiknaden te controleren. Zijn deze niet uitgedroogd of losgeraakt? Ook dit kan tijdens het gebruik voor problemen zorgen. Wil je een springkasteel met obstakels kopen? Onderwerp deze dan ook aan een controle.

4. Blower uittesten

Een gebruikt springkasteel wordt vaak geleverd met de bijbehorende blower. Het is belangrijk om ook deze te controleren. Geeft de blower een mooie regelmatige luchtstroom af en werkt deze naar behoren? Een blower kun je eventueel ook los kopen als je een tweedehands springkasteel aanschaft. Houd dan wel rekening met extra kosten.

Huren als alternatief voor kopen

Zijn de prijzen om een springkasteel te kopen iets te hoog voor je portemonnee? Dan is een springkasteel huren ook een goede optie. Voor 80-120 euro per dag kun je al een mooi springkasteel huren.

SEO specialist | Website

Pieter is extremely fascinated by digital innovation and entrepreneurship. As an SEO specialist and founder of Torseo, he helps international companies build their brands and increase online visibility by implementing sustainable and efficient SEO strategies to grow organic traffic.
He graduated from HoGent University College with a bachelor in Marketing and gained invaluable experience at some leading international Belgian companies such as TVH and Renson. By gaining experience in international b2b and b2c environments, Pieter knows how to deal with regional differences like no other. Moreover, he works very closely with internal stakeholders to achieve the predefined objectives.
Pieter also founded, as a passionate blogger, one of the largest communities for bloggers in Belgium and the Netherlands. Bloggers Benelux counts more than 1000 bloggers and is still growing.

Plaats een reactie