Wanneer moet je posten op TikTok?

5/5 - (3 stemmen)

Ben je een beginnende TikTok-gebruiker of ben je al een tijdje actief op dit sociale mediaplatform? Dan ben je vast op zoek naar manieren om je volgersaantal te vergroten op TikTok en meer likes te krijgen op je video’s. Een van de belangrijkste factoren die hierbij een rol spelen, is timing. Maar wat zijn de beste tijden om te posten op TikTok? In dit artikel gaan we dieper in op het belang van timing op TikTok, de werking van het algoritme en hoe je optimaal gebruik kunt maken van je posttijden. Wanneer posten op TikTok, je leest het hier.

Wat is de beste tijd om te posten op TikTok?

Na een grondige analyse van 100.000 TikTok posts om de beste tijd om te posten op TikTok te vinden, blijkt uit de gemiddelde beste tijd rapporten van de influencer marketing hub dat:

 • De beste dagen om te posten op TikTok zijn dinsdag, donderdag en vrijdag.
 • De beste tijden om op TikTok te posten zijn tussen 6.00 en 10.00 uur en 19.00 en 23.00 uur.

Dit zijn de beste tijden om op TikTok te posten per dag van de week (uitgedrukt in EST):

 • Beste tijd om te posten op TikTok op maandag: 6 uur, 10 uur, 22 uur
 • Beste tijd om te posten op TikTok op dinsdag: 2 uur, 4 uur, 21 uur.
 • Beste tijd om te posten op TikTok op woensdag: 7 uur, 8 uur, 23 uur
 • Beste tijd om te posten op TikTok op donderdag: 9 uur, 12 uur, 19 uur
 • Beste tijd om te posten op TikTok op vrijdag: 5 uur, 13 uur, 15 uur
 • Beste tijd om te posten op TikTok op zaterdag: 11 uur, 19 uur, 20 uur
 • Beste tijd om te posten op TikTok op zondag: 7 uur, 8 uur, 16 uur

Als je TikTok zakelijk gebruikt, observeer dan hoe je publiek reageert op het posten op deze tijden en dagen en houd in de gaten of er veranderingen optreden in de activiteit van je volgers.

Het belang van timing op TikTok

Zoals bij elke vorm van social media, is ook bij TikTok timing van het grootste belang voor een succesvolle post. Als je op het juiste moment post op TikTok, vergroot je de kans dat je video wordt gezien, geliked en gedeeld. Maar als je op het verkeerde moment post, verdwijnt je bericht al snel tussen de andere content en bereik je veel minder mensen dan je zou willen.

Bij TikTok draait alles om het creëren van een buzz en het opbouwen van een community. Het is belangrijk om te weten wanneer jouw doelgroep actief is op het platform en wanneer ze het meest betrokken zijn. Dit kan variëren afhankelijk van de doelgroep en de niche waarin je actief bent.

Als je bijvoorbeeld actief bent in de beauty-niche, is het belangrijk om te weten dat veel mensen hun make-up ’s ochtends aanbrengen en dus waarschijnlijk actief zijn op TikTok tussen 7.00 en 9.00 uur. Als je een video plaatst tijdens deze piekuren, vergroot je de kans dat je video wordt gezien en dat je meer likes en shares krijgt.

Hoe de TikTok-algoritme werkt

Om te begrijpen hoe timing op TikTok werkt, is het belangrijk om te weten hoe het algoritme van TikTok werkt. Het algoritme bepaalt welke berichten worden weergegeven aan gebruikers en in welke volgorde dit gebeurt. Het algoritme kijkt hierbij naar verschillende factoren, waaronder:

 • De engagement van de gebruiker met andere video’s
 • De populariteit van de video
 • Het gebruik van hashtags en beschrijvingen

Hoe meer engagement een gebruiker heeft, hoe groter de kans dat zijn of haar video wordt weergegeven aan andere gebruikers en dat je viral gaat op TikTok. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je video aantrekkelijk is en dat je de juiste hashtags en beschrijvingen gebruikt.

De rol van engagement in het succes van je video’s

Engagement is ook van groot belang voor het succes van je video’s op TikTok. Hoe meer likes, shares en views je TikTok video’s hebben, hoe groter de kans dat je video’s vaker worden weergegeven en dus vaker worden bekeken. Zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van strategieën om engagement te verhogen, zoals het gebruik van hashtags, het creëren van interactie en het inspelen op de actualiteit. Mensen die veel likes hebben op hun TikTok video’s, kunnen vaak heel veel geld verdienen via TikTok.

Een andere manier om engagement te verhogen is door samen te werken met andere TikTok-gebruikers. Door samen te werken met influencers of andere populaire gebruikers, kun je een groter publiek bereiken en meer likes en shares krijgen. Het is belangrijk om samen te werken met gebruikers die passen bij jouw niche en doelgroep, zodat je de juiste mensen bereikt.

Al met al is timing een cruciale factor voor succes op TikTok. Door te begrijpen wanneer jouw doelgroep actief is en door gebruik te maken van strategieën om engagement te verhogen, kun je meer likes, shares en volgers krijgen en zo jouw TikTok-account laten groeien.

Wanneer posten op Tiktok? Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder je doelgroep. Om de beste tijd te bepalen, moet je grondig kijken naar je statistieken.

Beste tijden om te posten op TikTok

Analyse van wereldwijde trends

Er zijn bepaalde tijden waarop gebruikers actiever zijn op TikTok. Het is daarom belangrijk om hierop in te spelen en je video’s te posten op de momenten waarop je doelgroep online is. Volgens recente gegevens zijn de beste tijden om te posten op TikTok tussen 18:00 en 23:00 uur op weekdagen en in de namiddag op weekenddagen.

Maar wist je dat er ook andere factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de beste posttijden op TikTok? Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je doelgroep vooral actief is tijdens lunchtijd op werkdagen, of juist in de vroege ochtend. Het is dus belangrijk om je te verdiepen in de specifieke kenmerken van je doelgroep en hierop in te spelen.

Hoe laat kan je het best een TikTok plaatsten, dat hangt dus af van verschillende factoren.

Tijdzones en hun invloed op het bereik

Houd er rekening mee dat de tijdzone waarin je volgers zich bevinden ook van invloed kan zijn op het bereik van je berichten. Als je doelgroep zich in verschillende tijdzones bevindt, is het raadzaam om te experimenteren met verschillende posttijden en te achterhalen wanneer je het meeste bereik hebt.

Bijvoorbeeld, als je doelgroep zich bevindt in Europa, Azië en Noord-Amerika, dan kan het lastig zijn om een posttijd te vinden die voor iedereen gunstig is. Het kan zijn dat je verschillende tijden moet uitproberen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw doelgroep.

Aanpassen aan je doelgroep

Er is geen universele beste tijd om te posten op TikTok. Het is daarom belangrijk om je te richten op je eigen doelgroep en te observeren wanneer zij het actiefst zijn. Houd hierbij rekening met factoren als leeftijd, locatie en interesses van je volgers.

Als je bijvoorbeeld een TikTok-account hebt dat gericht is op jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud, dan kan het zijn dat de beste posttijden anders zijn dan wanneer je je richt op een oudere doelgroep. Door in te spelen op de specifieke kenmerken van je doelgroep, kun je ervoor zorgen dat je video’s meer worden bekeken en gedeeld.

Daarnaast is het belangrijk om te experimenteren met verschillende soorten content en te kijken welke video’s het beste werken voor jouw doelgroep. Door regelmatig nieuwe content te posten en te analyseren welke video’s het meeste succes hebben, kun je je TikTok-strategie blijven verbeteren en optimaliseren.

Het gebruik van TikTok-analyse voor jouw succes

Inzicht in je volgers en hun activiteit

Als TikTok-gebruiker wil je natuurlijk zoveel mogelijk volgers en likes krijgen op je video’s. Maar hoe weet je nu wat werkt en wat niet? Hier komt TikTok-analyse goed van pas. Met deze handige tool kun je meer inzicht krijgen in je volgers en hun activiteit. Je kunt bijvoorbeeld zien op welke tijdstippen je volgers het meest actief zijn, zodat je op die momenten je video’s kunt posten. Ook kun je zien welke video’s het beste presteren en welke hashtags het meeste effect hebben op je bereik.

Maar hoe werkt dit precies? TikTok-analyse geeft je toegang tot een schat aan informatie over je account en je volgers. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke video’s het meest bekeken zijn, hoeveel likes en shares je hebt gekregen en hoeveel volgers je hebt. Maar ook kun je zien waar je volgers vandaan komen en wat hun leeftijd en geslacht is.

Bepalen van de meest effectieve posttijden

Op basis van deze gegevens kun je vervolgens bepalen wat de meest effectieve posttijden zijn voor jouw account. Door hier regelmatig aandacht aan te besteden, kun je de kans op succes van je video’s vergroten en meer volgers aantrekken. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat je volgers vooral actief zijn tussen 18:00 en 21:00 uur, waardoor je op die momenten je video’s kunt posten. Ook kun je zien welke video’s het beste presteren, zodat je daarop kunt voortbouwen en je content kunt optimaliseren.

Het meten van de prestaties van je video’s

Een andere handige functie van TikTok-analyse is dat je de prestaties van je video’s kunt meten. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel views, likes en shares je hebt ontvangen in een bepaalde periode. Op basis van deze gegevens kun je bepalen welke video’s het best presteren, waardoor je ook beter kunt bepalen wanneer je het beste kunt posten. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat video’s waarin je danst of zingt, het meest populair zijn onder je volgers. Door hierop in te spelen, kun je je content nog beter afstemmen op je doelgroep en meer volgers aantrekken.

Kortom, TikTok-analyse is een onmisbare tool voor elke TikTok-gebruiker die serieus bezig is met het vergroten van zijn of haar bereik en het aantrekken van meer volgers. Door regelmatig je statistieken te bekijken en hierop in te spelen, kun je je kansen op succes aanzienlijk vergroten en je TikTok-account laten groeien.

Tips voor het optimaliseren van je posttijden

TikTok is een van de snelst groeiende social media-platforms ter wereld en wordt door miljoenen mensen gebruikt om hun creativiteit te uiten en te delen met anderen. Als je een TikTok-gebruiker bent, dan weet je dat het vinden van de beste tijden om je video’s te posten van cruciaal belang is voor het vergroten van je bereik en het aantrekken van meer volgers.

Experimenteer met verschillende tijden

Hoewel er geen universele beste tijd is om te posten op TikTok, zijn er wel bepaalde tijden waarop gebruikers meer actief zijn dan op andere momenten. Het is daarom belangrijk om te experimenteren met verschillende posttijden en te achterhalen wanneer je het meeste bereik hebt. Post bijvoorbeeld op verschillende dagen en tijdstippen en observeer de prestaties van je video’s. Door te experimenteren met verschillende tijden, kun je erachter komen wanneer je volgers het meest actief zijn en wanneer je dus het beste kunt posten.

Een handige tip is om je video’s te posten tijdens de piekuren, wanneer de meeste gebruikers actief zijn. Dit zijn meestal de vroege ochtend- en avonduren, wanneer mensen opstaan en naar bed gaan. Ook kun je rekening houden met de tijdzones van je volgers en posten op tijden die voor hen het meest geschikt zijn.

Houd rekening met speciale evenementen en feestdagen

Naast het vinden van de beste posttijden, is het ook belangrijk om rekening te houden met speciale evenementen en feestdagen. Op deze momenten zijn gebruikers mogelijk minder actief op social media, waardoor het bereik van je berichten ook kan afnemen. Denk bijvoorbeeld aan de zomervakantie of Kerst. Het is dus belangrijk om te weten wanneer deze evenementen plaatsvinden en je posttijden hierop aan te passen.

Wees consistent in je postfrequentie

Tot slot is het belangrijk om consistent te zijn in je postfrequentie. Post regelmatig video’s om het engagement van je volgers te behouden en je bereik te vergroten. Houd hierbij ook rekening met de tijden waarop je volgers het meest actief zijn. Door consistent te zijn in je postfrequentie, kun je een trouwe volgersbasis opbouwen en je bereik vergroten.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Het is beter om minder video’s van hoge kwaliteit te posten dan veel video’s van lage kwaliteit. Zorg er dus voor dat je video’s creatief en interessant zijn en dat ze de aandacht van je volgers vasthouden.

Door deze tips te volgen en te experimenteren met verschillende posttijden, kun je je TikTok-strategie optimaliseren en meer volgers en engagement genereren.

Naast het vinden van de perfecte posttijd voor jouw TikTok-account zijn er nog andere factoren die kunnen bijdragen aan het succes van je video’s. Zo is het belangrijk om te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige content die aansluit bij de interesses van je doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan grappige dansjes, uitdagingen of tutorials.

Een andere belangrijke factor is het gebruik van hashtags. Door relevante hashtags toe te voegen aan je video’s, vergroot je de zichtbaarheid en vindbaarheid van je content. Zorg er wel voor dat je niet te veel hashtags gebruikt en dat deze ook echt relevant zijn voor je video.

Daarnaast is het belangrijk om actief te zijn op het platform. Reageer op reacties van je volgers en neem deel aan trends en uitdagingen. Dit vergroot niet alleen de betrokkenheid van je volgers, maar kan ook zorgen voor nieuwe volgers en meer views.

Tot slot is het belangrijk om consistent te zijn in je postfrequentie. Door regelmatig te posten, blijf je top of mind bij je volgers en vergroot je de kans op succes op TikTok.

Als je deze factoren combineert met het vinden van de perfecte posttijd, ben je goed op weg naar succes op TikTok. Blijf experimenteren en wees niet bang om te vernieuwen en te innoveren. Wie weet ben jij wel de volgende TikTok-ster!

SEO specialist | Website | + berichten

Pieter is extremely fascinated by digital innovation and entrepreneurship. As an SEO specialist and founder of Torseo, he helps international companies build their brands and increase online visibility by implementing sustainable and efficient SEO strategies to grow organic traffic.
He graduated from HoGent University College with a bachelor in Marketing and gained invaluable experience at some leading international Belgian companies such as TVH and Renson. By gaining experience in international b2b and b2c environments, Pieter knows how to deal with regional differences like no other. Moreover, he works very closely with internal stakeholders to achieve the predefined objectives.
Pieter also founded, as a passionate blogger, one of the largest communities for bloggers in Belgium and the Netherlands. Bloggers Benelux counts more than 1000 bloggers and is still growing.

Plaats een reactie